Monday, 20 August 2012

deco-deco bilik


Assalamualikum,

Hai gojess, lawa hensem comey lotee semuaaaaaaa =)
Abaikan jika pujian di atas terlampau mengampu oke . heh

Minggu lepas, a week before raya sesaja buat terer ala-ala eric leong nak decorate bilik sendiri. Aku ni dah la anak perantauan, balik jarang-jaring pulak * cewahh , tak ke terkejut berok bila korang tengok bilik jadi mcm ni =,=


Nahhh, serupa nak pengsan pitam semua ada laa time tu. So menggunakan keringat wanita gagah yang ada, aku pun search la google *cepat dan pantas ! aku cari la deco-deco untuk bilik yang kecik dan simple. Bilik aku ni kecik je pun tak boleh nak guling-guling, dok tengah syok guling-guling satgi langgar kipas la almari la katil la haruu pulak kan.

Aku decide nak mix color pink dan turquoise untuk warna tema. Mulalah kerja-kerja mengecat yang sangat la memenatkan. Serius penat kot, bulan puasa korang mana tak penat kan dahaga pulak tak payah cakap laa, rasa nak telan ja air paip masa tu kalau boleh :D

Lepas tu nak kena ubah katil la pulak, Sirius ehh aku buat semua ni sorang-sorang tau. Sedih sedih sedih. Oke ! disebabkan aku sorang je sibling perempuan dalam rumah ni so aku memang kena buat sorang-sorang. Abang-abang aku semua baloq liat – pemalas !

Dan akhirnya berkat usaha sendiri maka, tadaaaaaaa…



Alhamdulillah, lepas ni sesiapa pun dilarang masuk bilik aku bagi tujuan menyemak dan merosakkan barang dalam bilik aku. Ngehhh ngehhh

Aku nak letak sign “ NO ENTRY-IKHA ZONE” kat depan pintu bilik aku besar-besar ..





Sudut kiri katil aku letak rak buku, sebab aku ni spesis memang suka baca buku, kadang-kadang buku aku merata-rata aku letak. Dah ada rak senang sikit aku nak cari buku, kalau tak boleh tidur aku baca la buku then agak-agak buku tu macam loya tekak ja kan kalau baca ala-ala boleh buat mata stim aku amek baca.. hihi gila terok cehh.

okayy. next entry aku nak share resipi salad buah ! yummyy.. tunggu ehh




2 comments:

muhammad asyraf said...

nak tengok resepi salad buah :)

jom singgah sini :- www.kisahsigemok.com

nabila biela said...

rjin nye dye..hehe..sbar jlah..